Ісус не був розіп”ятий ?

       44220339_39939991_119474588450719500.jpgЯк відомо, Християнська Церква поклоняється розп” яттю Ісуса Христа на хресті.Євангелія же твердить інакше.

Коли і яким чином християнські теологи прийшли до переконання, що Ісус був прибитий до хреста, а не посаджений на кілок, як буквально про це говориться у грецькому оригіналі всіх Євангелій і всіх апостольських послань? Адже це зовсім інше. Таке спотворення змісту грецького переказу вперше виникло у латинському перекладі Євангелії, де замість грецького слова «ставроса» було вставлено слово «крукс»- хрест, хотя у слов янському перекладі сказано більш-менш правильно, що Ісус був «вознесений на древо на високоє». Це і пояснює древньохристиянський звичай «кілкування», тобто довгочасного сидіння на високих кілках, як засіб позбуття своїх гріхів. Засновником цього звичаю був грецький монах – Симеон Кілок /Столпник/, який помер 1 вересня 495 року після довгочасного сидіння на кілку, тобто через 91 рік, після того, як Христос мов би був посаджений на кілок.

Яка ж була причина садити Ісуса на кілок?

Ось як у сучасній раціональній інтерпретації  про цей випадок  трактує Євангеліє: « Один надзвичайно талановитий вчений, як всі і тогочасні вчені, був одночасно істориком і лікарем,астрономом, магом і алхіміком; володів всіма таємницями тодішніх окультних наук. Звали його Іішуа, по українскі Христос, а у перекладі з древньосирійської мови – значить спаситель або цілитель. Час його життя до сих пір точно не встановлено. Через свої ідеї він нажив безліч ворогів серед вчених  старшого покоління і декілька палких прибічників, із яких один наймолодший і духовно талановитий називався  Іоаном чи Іоною, а другий старший – Симеон по єврейські, а по грецькі  Петром.  Іона мабуть походив з інтелігентної сім»ї і пізніше був освіченою людиною, бо ж інакше не зміг би написати Апокаліпсис, а другий був не таким духовно талановитим, але був дуже енергійним і став видатним організатором.

Ідейні вороги «спасителя» винесли йому смертний вирок, за те що він відторгнув догмат старої віри. І призначили вони спасителю «кілкування», щоб виставити його на загальну ганьбу і  добре  настрахати темний натовпу, якраз у час проходження Сонця сходящого «хреста» і перед проходженням Місяцем заходящого «хреста», тобто в ту годину, коли мало відбутися місячне затемнення.                                                            Чи посадили «спасителя» на кілка з поперечиною з самого верху, щоб тіло не опустилося занадто глибоко, чи підняли на цей кілок  з петлею на шиї і закинули його руки за поперчину, щоб він не впав у петлю, коли оніміють руки, а може просто він був прив язаний до ганебного стовпа з незрозумілою для нас метою, але потім воскрес із мертвих і після чого його почали вважати за бога, зійшовшого з небес на землю, щоб навчати людей істині.» Ось так раціонально пояснює Євангеліє смерть Ісуса, ім я, якого і означає  спаситель чи цілитель.

3 responses to “Ісус не був розіп”ятий ?”

  1. samsomuch says:

    Яж же у цьому розібратися?

  2. Olexandr says:

    “Коли ж про Христа проповідується, що воскрес Він із мертвих, як же дехто між вами говорять, що немає воскресення мертвих? Як немає ж воскресення мертвих, то й Христос не воскрес!

    Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша!

    Ми знайшлися б тоді неправдивими свідками Божими, бо про Бога ми свідчили, що воскресив Він Христа, Якого Він не воскресив, якщо не воскресають померлі.

    Бо як мертві не воскресають, то й Христос не воскрес! Коли ж бо Христос не воскрес, тоді віра ваша даремна, ви в своїх ще гріхах, тоді то загинули й ті, що в Христі упокоїлись!

    Коли ми надіємося на Христа тільки в цьому житті, то ми найнещасніші від усіх людей! Та нині Христос воскрес із мертвих, первісток серед покійних. Смерть бо через людину, і через Людину воскресення мертвих.

    Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть, кожен у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, що Христові, під час Його приходу”.

    1 Кор. 15:12-23

  3. Olexandr says:

    Наші фізичні тіла через гріхопадіння перших людей приречені на фізичну смерть. Однак, для віруючої людини є надія. І вона криється в обітниці Самого Ісуса Христа, Який пообіцяв воскресити всіх, хто вірує в Нього до вічного життя в небі.

    Ісус Христос Своєю смертю смерть подолав. А Воскресіння Христове – найвеличніша світова подія. Воно є основою нашої віри. Якби не було воскресіння, то не було б і християнства. “Якщо Христос не воскрес, то й проповідь наша марна,марна і віра ваша” (1 Кор. 15:14).

    Жодна світова релігія не вчить про воскресіння. Тільки християнство сповідує віру у воскресіння Христове і загальне воскресіння всіх померлих в їхніх тілах. Загальним воскресінням померлих буде відновлена гармонія в творінні, бо внаслідок гріха людини воно донині страждає (Рим. 8:19–21).

    Якби не було воскресіння Христового, то був би втрачений сенс самого життя. Якби померлий Христос не воскрес, то на Голгофі відбулося б найбільше торжество зла над добром. Але Христос воскрес! І диявол – отець неправди – залишився посоромленим і безсилим. Життя перемогло смерть і тому Церква виголошує: “Смерть, де твоє жало? Диявол і пекло, де твоя перемога?”

    Ми радіємо не тільки тому, що Христос воскрес, а й тому, що і ми воскреснемо – воскреснуть усі померлі. Ісус Христос сказав: “Істинно, істинно кажу вам: настане час, коли померлі почують голос Сина Божого, оживуть… і вийдуть ті, що чинили добро, у воскресіння життя, а ті, що чинили зло, у воскресіння Суду” (Ів 5:25,29).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *